Logotyp för Malung-Sälens lärcentrum, länk till startsida

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Logotyp för Malung Sälens Lärcentrum
Kontakt

Examen vuxenutbildning

För dig som påbörjat gymnasiestudier från 2011 och senare och nu vill studera mot en examen så finns möjligheten fortfarande på vuxenutbildningen.

Högskoleförberedande examen
En högskoleförberedande examen inom kommunal vuxenutbildning ska utfärdas för den som har betyg på utbildning som omfattar 2400 gymnasiepoäng, var av godkända betyg i 2250 gymnasiepoäng som innefattar betyg på:
- Svenska eller Svenska som andraspråk kurserna 1, 2 och 3.
- Engelska kurserna 5 och 6
- Matematik kursen 1b eller 1c
- Gymnasiearbete eller komvuxarbete
Utöver ovanstående ska en examen även innefatta betyg på en eller flera kurser i historia, samhällskunskap, religionskunskap och naturkunskap. Övriga betyg som ingår i en högskoleförberedande examen ska till övervägande del vara satta på andra kurser som får ingå i ett och samma nationella högskoleförberedande program i gymnasieskolan.

 

Yrkesexamen
En yrkesexamen inom kommunal vuxenutbildning ska utfärdas för den som har betyg på utbildning som omfattar 2400 gymnasiepoäng, var av godkända betyg i 2250 gymnasiepoäng som innefattar betyg på:
- Svenska eller Svenska som andraspråk kurs 1
- Engelska kurs 5
- Matematik kurs 1a
- Gymnasiearbete eller komvuxarbete
Utöver ovanstående ska en yrkesexamen även innefatta betyg på en eller flera kurser i historia, samhällskunskap, religionskunskap och naturkunskap med sammanlagt 50 gymnasiepoäng i varje ämne. Övriga betyg som ingår i en yrkesexamen ska till övervägande del vara satta på kurser som får ingå i ett och samma nationella yrkesrogram i gymnasieskolan, med sammanlagt höst 1800 gymnasiepoäng.

Kontakt

Ulrica Ädling

Telefon: 0280-186 35 (Telefontid: Tis 8-10, Ons 8-10, Fre 8:30-10)

E-postadress: ulrica.adling@malung-salen.se

Sidan uppdaterad: 2023-12-05